Kurumlarda Psikolojik Güvenlik ve Çalışan Bağlılığının Performansa Çarpan Etkisi

Açıklama

Psikolojik Güvenlik kavramına literatürde ilk defa 1965 yılında rastlanmış olmakla birlikte, 2018 yılında Harvard Business School profesörlerinden Amy Edmondson tarafından, bu kavram, “The Fearless Organization” kitabıyla tekrar gündeme taşınmıştır.

Amy Edmonson’ın ifadesi ile “psikolojik güvenlik”, takım içerisindeki herhangi bir kişinin, fikrini belirtmesi, en aptalca soruyu sorması, takım içi ya da bireysel hatalardan bahsetmesi veya bir durum ile ilgili endişelerini dile getirmesi gibi şeylerden dolayı cezalandırılmayacağını ve küçük duruma düşürülemeyeceğine inanması durumudur.

Yapılan çeşitli araştırmalar yüksek performanslı takımları diğerlerinden ayrıştıran en önemli özelliğin, psikolojik güvenlik olduğunu gösteriyor. Çalışanlar, hem narin, hem dayanıklı elmaslar gibidir; dolayısıyla çalışanların kendi olabilmelerini sağlayacak evrensel temel psikolojik ihtiyaçlarının desteklenmesi, fikirlerini özgürce belirtebilmeleri, hata yapmak veya endişelerini dile getirmek konusunda rahat hissetmeleri, kurumsal aidiyet duygularının yüksek olması, yüksek performans ve yaratıcılık üzerinde mutlak bir gereklilikle çarpan etkisi yaratmaktadır. Peki bu kültür nasıl yaratılabilir ?

Eğitimin Amacı:

Bu eğitim programı, katılımcıları, psikolojik güvenlik kavramı, anlamı ve nasıl inşa edilebileceği konusunda bilgilendirme, bu kavramın kurumlar açısından önemi ve çalışan bağlılığı ile ilgisi kapsamında yeni farkındalıklar edinmelerini sağlamak, böylelikle psikolojik güvenlik kültürünün oluşturulmasını destekleyen öncü liderler olmaları yolunda, yeni beceri, bakış açısı ve donanım kazanmaları hedeflemektedir.

Eğitim Kapsamı:

  • Psikolojik Güvenlik Kavramı
  • Psikolojik Güvenlik İnşa Edilebilir mi?
  • Psikolojik Güvenlik Şirketler için Neden Önemlidir?
  • Psikolojik Güvenliği Destekleyen Liderlik Modeli
  • Psikolojik Güvenlik Yaratma

Kimler İçin:

Bu eğitim, liderlik rolünde olan veya liderlik potansiyeli taşıyan yöneticiler, proje liderleri, girişimciler ve liderlik becerilerini geliştirmek isteyen herkes için uygundur. Ayrıca, organizasyonlarında değişimi etkili bir şekilde yönetmek isteyen ekip üyeleri de büyük fayda sağlayacaktır.

Eğitim Süresi ve Yöntemi:

Eğitim toplamda 1 gün sürecek olup interaktif oturumlar, grup çalışmaları ve rol oyunları gibi etkileşimli yöntemlerle işlenecektir. Eğitim, katılımcıların öğrenilen becerileri hemen pratiğe dökmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Uzman eğitmenlerimiz, konuyla ilgili zengin deneyimleri ve gerçek dünya örnekleri ile eğitimi zenginleştirecek.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Kurumlarda Psikolojik Güvenlik ve Çalışan Bağlılığının Performansa Çarpan Etkisi” için yorum yapan ilk kişi siz olun